Gelin Pastası (Tam Kıvamında) Tarifi'nin Malzemeleri
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr)
Üzeri İçin;
- Hindistan cevizi, fındık, ceviz ( siz hangisini tercih ederseniz )
Gelin Pastası (Tam Kıvamında) Tarifi'nin Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.15 dk içinde hazır olacaktır.
- Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
- Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım .
- Koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.
- Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
- 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
- Buz dolabında 2 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder