Damat Pastası (Tamamen Yağsız) Tarifi'nin Malzemeleri
KEKİ İÇİN;
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardaklarından)
- 1 çimdik tuz
- 1/3 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı + çeyrek çay bardağı un + çeyrek çay bardağı da kakao (toplamda 1, 5 çay bardağı un, kakao olacak)
ISLATMAK İÇİN;
- 1, 5 su bardağından iki parmak fazla süt
- 1, 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
KREMASI İÇİN;
- 3 su bardağı süt
- 1, 5 türk kahve fincanı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN;
- Hindistan cevizi
- Kakao
Damat Pastası (Tamamen Yağsız) Tarifi'nin Yapılışı
- Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.
- Beyazları toz şeker ve tuz ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım. Yaklaşık 3 dk.
- Sarıları ise ılık su ile köpük köpük olana dek mikser ile çırpalım. ( beyazlardan sarılara geçerken mikser ucunu temizleyelim)
- Mikseri kaldıralım.
- Ardından yavaş yavaş sarıları, beyazların bulunduğu kaba ekleyerek spatula ile katlama yöntemi ile dıştan içe olacak şekilde birleştirelim.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyelim.
- Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam.
- Ama yavaş yavaş🐢🐢 20×20 ebatlarındaki borcamı sıvı yağ ile hafif yağlayalım.
- Karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana dek pişirelim.
- Çıkarınca üzerine kürdan ile delikler yapalım.
- Kreması için tencerede toz şanti hariç tüm malzemeyi el çırpıcısıyla çırpalım.
- Ocakta kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Arada bir çırparak soğutalım.
- Toz şantiyi ekleyip mikser ile 2 dk. çırpalım.
- Keki ıslatmak için sütün içinde şeker ve kakaoyu eritelim.
- Delikler yaptığımız pandispanya üzerinde gezdirelim.
- Kremasını yayalım.
- Üzerini hindistan cevizi ve kakao ile süsleyelim.
- Dolapta 3 saat dinlendirip servis edelim.
- Unutmayalım ki bu tarz tatlılar bir gece dinlenirse daha bile lezzetli olur.
Yorumlar
Yorum Gönder